Upcoming events…

Irishtradmusic.nl presenteert Charlie Piggot & Gerry Harrington

Update 16/9: Helaas is door onvoorziene omstandigheden de concertreeks en workshop van Charlie Piggott & Gerry Harrington komen te vervallen. Wij vinden dit erg jammer en b begrijpen de teleurstelling van dit nieuws. Wij zullen iedereen die heeft geboekt voor een concert of workshop deze week geld restitueren. Bedankt voor een ieder die interesse heeft getoond in deze tour. 

Update 25/8: Locatie workshops toegevoegd op workshoppagina.

Update 21/8: informatie over concerten en workshop verbeterd.

Met gepaste trots presenteert Irishtradmusic.nl het nieuwe programma in de week van 25 september. In deze week zullen weer een aantal prachtige Ierse traditionele muziekconcerten – plus een workshop – worden gegeven door artiesten die hun sporen in de Ierse traditionele muziekwereld ruim hebben verdiend.

De artiesten die dit jaar vanuit Ierland naar Nederland zullen komen zijn Charlie Piggot (knoppen-accordeon) en Gerry Harrington (fiddle).

dad-picCharlie, oorspronkelijk uit Co. Cork, begon op jonge leeftijd al met muziek maken en was één van de oprichters van de populaire folk groep De Dannan. In die formatie heeft hij opgetreden in onder andere locaties als Carnegie Hall en de Royal Albert Hall. Hij begon zijn carrière als banjo speler maar heeft op latere leeftijd zich meester gemaakt over de knoppen-accordeon in de karakteristieke C#/D stijl. Zijn spel wordt door Living Tradition omschreven als “(…) uit het hart van de melodie, nimmer slordig of gehaast, maar altijd open en uitnodigend.”
6cdb72_6181bf84374949dfbec9726da3c5b7f3

Gerry komt uit Kenmare, Co.Kerry, waar hij op jonge leeftijd de Ierse fiddlestijl oppakte in een omgeving van invloedrijke spelers als Connie O’Connell en Denis McMahon. In de jaren 90 heeft Gerry twee hoog aangeschreven CDs uitgebracht – één met accordionist Eoin O’Sullivan en een tweede met de Sligo fluitist Peter Horan. Zijn solo album ‘At Home’ is een intiem portret van de schoonheid van de Ierse fiddle muziek waarop hij verschillende regionale speelstijlen met grote zorg combineert.

Concertreeks

Charlie en Gerry hebben in 2015 samen het album ‘The New Road’ uitgebracht wat een fraai voorbeeld is van hun muzikale chemie. In deze concertreek zullen zij hun muzikale kunnen combineren en u laten ervaren waar het in Ierse traditionele muziek om gaat: genieten van mooie melodiën met een eigen invulling maar altijd met respect naar de meesters uit het verleden!

De concerten zijn op de volgende data:

Woensdag 26 SeptemberKasteel Dever – 19:30 – Lisse

Donderdag 27 SeptemberParel van Zuilen – 20:15 – Utrecht

Vrijdag 28 SeptemberVia Via Cafe – 20:00 – Mechelen

Tickets kunnen besteld worden via bovenstaande links. Voor meer informatie kunt u mailen naar martin@irishtradmusic.nl.

album_cover_landscape

Workshop

In het weekend van 29 September zullen Charlie en Gerry een techniek/tunes workshop geven aan fiddle-spelers en accordeonisten.

Klik hier voor meer informatie over de workshop.

Noot: er is ook mogelijkheid tot privé-les in de periode 26-29 september. Stuur een mail naar martin@irishtradmusic.nl voor de mogelijkheden.

Media